Diensten

Multidisciplinaire groepspraktijk De Schakel is uw ontbrekende puzzelstukje in uw zoektocht naar gezondheid! Verschillende experten met eenzelfde visie bundelen samen hun krachten: optimale gezondheid voor ieder van ons! En wordt op die manier de betere versie van jezelf. Hoe? Door in te zoomen op verschillende schakels, zoals voeding, beweging, revalidatie en het mentale emotionele om zo de oorzaak bij een aandoening te behandelen en niet enkel het gevolg. Op die manier kunnen we u in zoveel mogelijk facetten ondersteuning bieden. Ook organiseren we activiteiten, workshops, lezingen en infoavonden. Om zo een extra hand te reiken naar een goede levensstijl en kennis. Ook het mentale- emotionele stuk willen we ondersteunen d.m.v Coaching via paarden, meditaties, en individuele begeleiding ....  Mensen die coaching willen zonder hulp van paarden kunnen eveneens bij ons terecht.

DIEREN:

Naast voor fysieke en emotionele problemen bij mensen kan je ook voor je dier bij Elke Huypens terecht. Zij maakt gebruik van osteopathie en  causopractie voor de fysieke problemen. Ook dieren kunnen problemen hebben op mentaal-emotioneel gebied en hiervoor kan je bij Elke terecht om te kijken waar het probleem juist zit. Samen met Liesbeth bekers helpen ze ook bij afscheid tussen eigenaar en dier. Meer info komt binnenkort op de website www.dierenschakel.be.  Een afspraak voor je  dier of paardencoaching kan via mail dierenschakel@gmail.com of telefonisch contact 


Vragen ivm behandelingen kunnen verstuurd worden naar het emailadres van de praktijk deschakeldormaal@gmail.com

gelieve niet via andere sociale kanalen daar het dan snel verloren gaat...

De dieren worden behandeld in een praktijkruimte achter het huis, graag even voor de poort wachten.Voorstelling per discipline


Causopractie & osteopathie, emotionele blokkades 

Elke Huypens

Voor causopractie en coaching opstelling tussen paarden voor mens en dier kan je terecht bij Elke Huypens.

Steeds zoekend naar de oorzaak van een probleem heeft haar traject gebracht van lic. kine - osteopaat DO- causopractor DCP en coaching via paarden...Naast eventueel manuele technieken gaat haar aandacht vooral naar de oorzaak van het verzwakt orgaan. Welk verhaal wilt  het lichaam ons vertellen.. Via causopractie, supplementen en coaching proberen we problemen op te lossen die gaan van verteringsproblemen, rugklachten, wederkerende pijntjes alsook klachten die gepaard gaan met een mentaal-emotionele- spirituele context. 

Na een opleiding paarden- hondenosteopathie EDO ( Vluggen instituut ) behandel ik zowel mensen als dieren. 

Wil je graag causopractie voor je dier ? Of is er een probleem ivm de mentale emotionele context van je dier.. Dan graag een telefonisch afspraak 0476/751428 of dierenschakel@gmail.com daar dieren buiten de praktijkuren gedaan worden.

Afspraak voor dieren:  

dierenschakel@gmail.com

www.dierenschakel.be

De dieren worden behandeld in een praktijkruimte achter het huis, graag even voor de poort wachten.


Causopractie & osteopathie

Theo van der Bruggen

Theo is een osteopaat DO met jaren ervaring en eveneens oefent hij causopractie uit. Theo kan je telefonisch bereiken op nr0476/502331 of eveneens op de digitale agenda.

Osteopathie

Martijn Grauwels

Martijn heeft na zijn opleiding master kinesitherapie ook zijn diploma gehaald van Osteopaat DO ( Master in Science osteopathy) en is hierin ook een specialisatie in geïntegreerde technieken in de osteopathie F. de Bakker

Martijn maakt gebruik van manuele technieken zowel zachte als manipulatie technieken, dry needling, viscerale en craniosacrale technieken om zo problemen op te lossen die gaan van rug- nekklachten, hoofdpijn, verhoogde spierspanning, .. en wederkerende klachten


Voedingsexpertise, Bewustwordingscoaching & Transformational Breathing Facilitator.

Evelyne Putseys

Vele klachten gaan gepaard met (vaak onbewust) een verkeerde manier van eet- en leefgewoontes. Daarom is Evelyne Putseys - gecertificeerd diëtiste, voedingsdeskundige en ACT-therapeut - eveneens een must in deze groepspraktijk! Ze is bewustwordingscoach en werkt aan de hand van mindset- en emoties om je opnieuw in balans te brengen. Mensen met een complexe band met voeding of met chronische klachten van de lever en spijsvertering, alsook ontstekingen en pijnen kunnen bij haar terecht. Elke, als osteopaat en causopractor, bekijkt de voeding in relatie met hoe de organen werken en hoe ze in problemen komen. Samen vormen we een sterk team bij allerhande problematieken zoals maag-darmproblemen, schildklier, verzuring van het lichaam, lever- en galblaas disfunctie, ... Dit wil zeggen dat er steeds gekeken wordt naar de link tussen lichaam, mindset en emoties. 

Evelyne test ook voedingsintolleranties uit aan de hand van kinesiologische energietesten.

Maar al te vaak blijven emoties en trauma vast zitten in het lichaam. Dankzij Transformational Breathing sessies kan je deze bij Evelyne in een veilige omgeving loslaten. Heling ontstaat op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau.

Meer info over Evelyne en haar werkwijze: www.voedjeleven.be.


Acupunctuur

Ruud

Iedereen heeft bij de geboorte een bepaalde weerbaarheid meegekregen die ons beschermt tegen externe invloeden. Deze kunnen onze energetische balans echter verstoren hetgeen zich uit in ziektes, ongemakken, stress, blessures,...TradiotionelenChinese Geneeskunde gaat vanuit een holistisch mensbeeld op zoek naar de wortel (de "BEN") van de klachten (de "BIAO", de takken).

Ruud, ervaren spoedgevallen verpleegkundige en wondzorgspecialist, gebruikt acupunctuur, cupping,... ter preventie of als behandeling bij bv. Lage rugpijn, hoofdpijn, infertiliteit, stress, spijsverteringsproblemen,...

Een afspraak kan je maken in de digitale agenda.

Website: www.acuruud.be Tel: 016782712 of 0497902766

Coachen via paarden

Elke Huypens

Sta je voor een keuze, kom je steeds dezelfde blokkades tegen, wil jij je zielsmissie weten, ben je op zoek naar je authentieke ik of zit je in overleef modus dan kan een opstelling tussen de paarden heel wat puzzel stukken omdraaien om zo in je flow te komen...de flow naar je krachtige en zachte authentieke ik. 

Achter een fysiek probleem kan een emotie de boel draaiende houden. Een opstelling tussen de paarden kan  inzichten geven over deze emotie. De patronen van onze voorouders, alsook onze vorige levens en verbinding ziel/materie hebben een impact op onze levensflow. Ook daar geeft een opstelling tussen de paarden verrassende inzichten. 

VROUW ZIJN:
Als vrouw dragen we nog vaak het juk van oordeel.. eeuwen lang is het gevaarlijk geweest om een slimme , mooie, mondige , zelfstandige vrouw te zijn en dit dragen we nog steeds mee... Nu is het tijd dat wij ons vrouw zijn terug mogen omarmen en laten stralen! Graag help ik je hiermee met opstelling tussen de paarden, via assertiviteit oefeningen met paard en onze vrouwencirkels die vanaf de zomer starten.


Coaching via paarden kan ook ivm gedragsprobleem van je huisdier in je gezin: Elke Huypens 

Contact:deschakeldormaal@gmail.com

               dierenschakel@gmail.comHenk van 't Net

Coaching via paarden en groepscoaching ( bedrijven ): Henk van t Net (HorSense)

Henk is ervaren coach die gebruik maakt van paarden en hij is ook gekend voor bedrijfscoachings. Via familieopstellingen kan gekeken worden naar welke patronen je nog verder draagt of welke hinderen je nog van je familie, ook wat blokkeert je innerlijk kind of je volwassen ik nog in je levenspad.

Naast het uitvoeren geeft hij ook opleidingen Coachen via paarden en systemisch coachen. 

Henk is 1 x per maand aanwezig voor coaching

henk@lafermedebourdon.be of 0475/384293

Lynn Kemp

Lynn is de vrouwelijke coach die via paarden werkt en bij haar kan je eveneens terecht voor wederkerende blokkades op je levenspad, ook bij keuzes of job gerelateerde vragen is zij een uitstekende keuze, ze werkt eveneens via familieopstellingen, je innerlijke kind en wat kan jij doen om de ballast die nog op je schouders hangt los te maken . Ook is ze een krak in vrouwen terug in hun kracht te zetten.

Lynn is ook 1 x per maand bij ons aanwezig voor coaching via paarden.

tel.: 0488/1413112

hallo@coachedbytracy.be