Diensten

Multidisciplinaire groepspraktijk De Schakel is uw ontbrekende puzzelstukje in uw zoektocht naar gezondheid! Verschillende experten met eenzelfde visie bundelen samen hun krachten: optimale gezondheid voor ieder van ons! En wordt op die manier de betere versie van jezelf. Hoe? Door in te zoomen op verschillende schakels, zoals voeding, beweging, revalidatie en het mentale emotionele om zo de oorzaak bij een aandoening te behandelen en niet enkel het gevolg. Op die manier kunnen we u in zoveel mogelijk facetten ondersteuning bieden. Ook organiseren we activiteiten, workshops, lezingen en infoavonden. Om zo een extra hand te reiken naar een goede levensstijl en kennis. Ook het mentale- emotionele stuk willen we ondersteunen d.m.v Coaching via paarden, meditaties, en individuele begeleiding ....  Mensen die coaching willen zonder hulp van paarden kunnen eveneens bij Evelyne terecht.

Naast voor mensen kan je ook voor je dier bij Elke Huypens terecht. Zij maakt gebruik van osteopathie en  causopractie voor de fysieke problemen. Ook dieren kunnen problemen hebben op mentaal-emotioneel gebied en hiervoor kan je bij Elke terecht voor een  coachingopstelling om te kijken waar het probleem juist zit. Een afspraak voor je  dier kan  enkel via mail of telefonisch contact

Osteopathie  

Line

Line heeft na haar opleiding master kinesitherapie (specialisatie pediatrie) ook haar diploma gehaald van  Osteopaat DO en is hierin ook een speccialisatie aan het doen van kinderosteopathie.

Zowel jong als oud kan bij haar terecht voor een osteopatische behandeling. Line maakt gebruik van manuele technieken zowel zachte als manipulatie technieken, dryneedling, viscerale en craniosacrale technieken om zo problemen op te lossen die gaan van  rug- nekklachten, hoofdpijn, verhoogde spierspanning, .. en wederkerende klachten

Voor klassieke osteopathie kunt u terecht bij Line Vandermeeren


Causopractie & osteopathie

Elke

Voor osteopathie en causopractie van mens en dier kan je terecht bij Elke Huypens.

Steeds zoekend naar de oorzaak van een probleem heeft haar traject gebracht van lic. kine - osteopaat DO- causopractor DCP en coaching via paarden...Naast manuele technieken gaat haar haar aandacht naar de oorzaak van het verzwakt orgaan. Welk verhaal verteld het lichaam... Via causopractie, supplementen en coaching proberen we problemen op te lossen die gaan van verteringsproblemen, rugklachten, wederkerende pijntjes alsook klachten die gepaard gaan met een mentaal-emotionele- spirituele context. 

Na een opleiding paarden- hondenosteopathie EDO ( Vluggen instituut ) behandel ik zowel mensen als dieren. 

Wil je graag osteo / causopractie voor je dier ? Of een opstelling ivm de mentale emotionele context  van je dier.. Dan graag een telefonisch afspraak 0476/751428 of ehuypens@hotmail.com daar dieren buiten de praktijkuren gedaan worden.

Wil je voor jezelf een afspraak is er de digitale agenda.

Osteopathie/ causopractie bij dieren: www.honden-paardenosteopaat.be of mail ehuypens@hotmail.com

Opstelling rond emoties- gedragsprobleem bij een dier: ehuypens@hotmail.comTheo Van der Bruggen 

Theo is een osteopaat DO met jaren ervaring en eveneens oefent hij causopractie uit.Theo kan je telefonisch bereiken op nr0476/502331 of eveneens op de digitale agenda.

Voedingsexpertise & Coaching

Velen klachten gaan gepaard met (onbewust) verkeerde manier van eet- en leefgewoontes. Daarom is Evelyne Putseys, gecertificeerd diëtiste, voedingsdeskundige en ACT-therapeut eveneens een must in deze groepspraktijk! Ze is tevens mindset- en emotiecoach. Mensen met een complexe band met voeding kunnen zeker bij haar terecht. Elke, als osteopaat en causopractor, bekijkt de voeding in relatie met hoe de organen werken en hoe ze in problemen komen. Samen vormen we een sterk team bij allerhande problematieken zoals maag-darmproblemen, schildklier, verzuring van het lichaam, lever- en galblaas disfunctie, ... In samenwerking met Kristen, stemt Evelyne voeding af op het bewegingspatroon. Henk vult Evelyne haar aanbod perfect aan door middel van extra diepgaande coaching op het onderbewuste. Evelyne hanteert tijdens elk gesprek een holistische aanpak. Dit wil zeggen dat er steeds gekeken wordt naar de link tussen lichaam, mindset en emoties. Het is mogelijk om afzonderlijke consultaties in te boeken of voor trajectbegeleiding van langere duur te kiezen. Meer info over Evelyne en haar werkwijze: www.voedjeleven.be.


Evelyne doet eveneens de opvolging na causopractie meting bij Elke

Kinesitherapie/reva/sport

Kristen Raskin is master kinesitherapi. Kristen helpt u graag  met de revalidatie en sport begeleiding en is er eveneens voor de manuele handelingen.

Kristen is geconventioneerde kinesitherapeute                              

KBO 0702770839

Coachen via paarden

Bewustwording van jouw innerlijk zelf/zelfkennis/bewust - onbewuste emotionele trauma verwerking.

Je bewuste kan  jezelf en anderen om de tuin leiden maar paarden reageren op je onderbewuste en daar zit de kracht om de dingen in de kern te veranderen. Heb je ook vragen als: waarom kom ik steeds dezelfde problemen tegen, hoe kan je patronen uit het gezin doorbreken, hoe kan een bepaald trauma of diep gewortelde overtuiging rond bv waardegevoel, zelfliefde, bestaansrecht.. getransformeerd worden zodat het een plaats krijgt of zelfs losgelaten kan worden, wie ben ik en wat wil ik echt,  wat is mijn levensdoel, hoe krijg ik terug vat op mijn leven ..... komt dit bekend voor? wil je graag verandering vanuit de kern? dan is een coaching via paarden iets voor jou!

meer info via henk@lafermedebourdon.be 

Coaching via paarden en systemische coaching: Henk van t Net (HorSense)

Coaching via paarden ivm gedragsprobleem van je huisdier: Elke


Acupunctuur

Iedereen heeft bij de geboorte een bepaalde weerbaarheid meegekregen die ons beschermt tegen externe invloeden. Deze kunnen onze energetische balans echter verstoren hetgeen zich uit in ziektes, ongemakken, stress, blessures,...

Traditionele Chinese Geneeskunde gaat vanuit een holistisch mensbeeld op zoek naar de wortel (de "BEN") van de klachten (de "BIAO", de takken).

Ruud, ervaren spoedgevallen verpleegkundige en wondzorgspecialist, gebruikt acupunctuur, cupping,... ter preventie of als behandeling bij bv. Lage rugpijn, hoofdpijn, infertiliteit, stress, spijsverteringsproblemen,...

Een afspraak kan je maken in de digitale agenda. 

Website: www.acuruud.be Tel: 016782712


Andere samenwerkingen

Osteopathie en causopractie: Thorbjörn De Brul (sportosteopathie)